Välkommen..

till Svenska Presa Canario Klubben


SKK-ansluten rasklubb

Martin sammanfattar dagen i några ord.


Dagen inleddes med regn och fortsatte med mer regn. Vi hade bestämt träff efter lunch vid parkeringen vid Svaneholms slott. Hundarna som dök upp var Aji (Monoceros Ariadne), Havre (Temisa de la Isla de Volcanes), Chopper (MsChopper) och Igor (Monoceros Charon) samt ägare och familjer till hundarna. Hicko (Pyreneerhund) följde också med.


Vi gick en en ca. 3 km lång i regnet runt sjön vid Svaneholms slott. Alla hundarna skötte sig exemplariskt och travade på trots vädret. Igor och Chopper hade vars en söt regnjacka…Det enda tråkiga var att det dök upp en hundägare med en lös Dalamatiner som inte hade någon som helst förståelse för varför våra hundar inte ville/fick hälsa. Hon blev på gränsen till hotfull. Mycket tråkigt.


Efter promenaden körde vi i karavan till Martin och Jessicas gård utanför Skurup. Hicko och Aji följde med in och de övriga hundarna väntade i bilarna. Vi fikade, pratade hundar och annat. Därefter delade vi in hundarna i lämpliga lekgrupper beroende på kön och ålder. Det var fullt ös i ett par timmar ute i hagen! Jag tror att alla hundarna sov gott den natten.

Avslutningsvis fick de som ville testa dragsele och prova på dragweight! En trevlig dag och lagom till att den närmade sig sitt slut, försvann regnet och solen tittade fram.


Det blir en repris till våren och då hoppas vi på fler deltagare!


Bilder från träffen kan du se HÄR!


Copyright Svenska Dogo Canario Klubben